Sony Alpha Training

Onze jarenlange ervaring met Sony Alpha camera’s heeft ons geleerd dat veel fotografen de basisfuncties van hun camera goed beheersen maar jammer genoeg vaak niet het maximum uit hun camera kunnen halen. De laatste 10 jaren is Sony met hun Alpha systeemcamera’s echt uitgegroeid tot de technologische voortrekker in de fotografie- en videowereld, maar de uitgebreide instelmogelijkheden die daarmee gepaard gaan, kunnen nogal overweldigend zijn. Je hoort wel eens zeggen dat camera’s meer computers zijn geworden, maar de mogelijkheden zijn dan ook gigantisch.

Daarom organiseren wij Sony Alpha privé fotocursussen, om iedereen de mogelijkheid te geven alle foto-gerelateerde camerafuncties van zijn/haar Sony Alpha toestel te begrijpen. Indien gewenst, kan ook een uitgebreide cursus flitsen en -tot op een zeker niveau- video aan bod komen. Het opzet van deze lessen is niet om fotografieles te geven (maar voor elk genre fotografie, geven we je de beste camerainstellingen en tips), maar de mogelijkheden van jouw eigen camera te leren gebruiken (veel nadruk op autofocus (AF) mogelijkheden, hoe/wanneer deze te gebruiken in de praktijk, hoe efficiënt en sneller te fotograferen zonder dat je de M-stand noodzakelijk moet gebruiken, etc.). We bieden enkel individuele lessen aan (voor details, zie verder onder foto).

De cursussen gaan door in Schilde, nabij Antwerpen.

Voor wie is deze Sony Alpha cursus bedoeld?

Je bent in het bezit van een Sony Alpha camera uit onderstaande lijst en je beheerst de basistechnieken van fotografie zoals ISO, sluitertijd en diafragma.

Voor volgende cameramodellen kan je bij ons terecht voor een training:

 • Sony A7c
 • Sony A7IV (Sony A7M4)
 • Sony A7RIV (Sony A7RM4)
 • Sony A7RV (Sony A7RM5)
 • Sony A9
 • Sony A9II (Sony A9M2)
 • Sony A1

 A7_00444-resize 1920

Welke cursus mogelijkheden bestaat er?

1. Een intensieve één-op-één sessie in persoon, in Schilde (nabij Antwerpen)

 • Wij raden aan minstens 2.5 uren te boeken (3 uren = ideaal) voor een eerste cursus, tijdens deze sessie doorlopen we uitgebreid de belangrijkste menu-items en functies van de camera, met veel nadruk op de autofocus mogelijkheden van de camera en veel ‘tips & tricks’ die je elders niet snel zal leren. We personaliseren samen elke knop van de camera, zodat je de belangrijkste functies van de camera binnen vingerbereik hebt.
 • Tijdens een optionele volgende sessie kan een uur tot anderhalf uur volstaan om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten en bepaalde zaken op te frissen. Schaf je bijvoorbeeld een nieuwe camera aan en heb je in het verleden bij ons een cursus gehad, dan is een uur-anderhalf uur ideaal.
 • Indien je na de cursus besluit een nieuwe camera of lens aan te kopen, kunnen we je doorverwijzen naar onze partners voor betere condities op nieuw cameramateriaal!

Wat breng jij mee?

 • Je camera en minstens 1 lens
 • Geheugenkaart en opgeladen batterij(en)

Kostprijs: 75 euro/uur (3 uren les boeken is ideaal, minstens 2.5 uren wordt aanbevolen)
Locatie
: in Schilde, nabij Antwerpen

2. Een intensieve één-op-één sessie ONLINE, via smartphone videobellen

Aanvankelijk uit nood, maar steeds vaker omdat de vraag toeneemt, is de mogelijkheid voor een online cursus. Omdat een online cursus trager gaat (iets voordoen of laten zien gaat iets moeilijker), is deze formule enkel mogelijk met het boeken van 3 uren cursus. Deze kan opgesplitst worden in 2 delen indien gewenst, op twee verschillende dagen.

Hoe verloopt dit in de praktijk?

We videobellen via smartphone: zowel jij als ik richten hun smartphonecamera op het scherm van de fotocamera, zodat we elkaars handelingen kunnen volgen. Ik geef je ondertussen alle nodige uitleg van de belangrijkste instellingen. Voordeel van deze werkwijze, is dat je gedwongen wordt om je eigen camera te bedienen en het in de vingers krijgt, het nadeel is dat het trager gaat. Videobellen kan bijvoorbeeld via Skype of Teams. Je hoeft deze apps niet te installeren om te videobellen. Ook via een online cursus krijg je -indien gewenst- advies omtrent camera’s en lenzen en verwijzen we je graag door naar onze partners voor betere condities op nieuw cameramateriaal!

Het verschuldigde bedrag dient per overschrijving overgemaakt te worden tenminste 3 dagen voor aanvang van de cursus. Deze overschrijving is de bevestiging van de boeking. Kan omwille van ziekte of overmacht de geplande cursus niet door gaan, dan zijn we gewoon flexibel en wordt in onderling overleg een nieuwe datum vastgelegd. Geboekte lessen worden niet terugbetaald.

Bij vragen over de trainingen, contacteer ons!

A7_02573 resize

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: