Sony Alpha Training

Onze jarenlange ervaring met Sony Alpha camera’s heeft ons geleerd dat veel fotografen de basisfuncties van hun camera goed beheersen maar jammer genoeg vaak niet het maximum uit hun camera kunnen halen. De laatste 7 jaren is Sony met hun Alpha systeemcamera’s echt uitgegroeid tot de technologische voortrekker in de fotografie- en videowereld, maar de uitgebreide instelmogelijkheden die daarmee gepaard gaan, kunnen nogal overweldigend zijn.

Daarom organiseren wij Sony Alpha privé fotocursussen, om iedereen de mogelijkheid te geven alle foto-gerelateerde camerafuncties van zijn/haar Sony Alpha toestel te begrijpen. Indien gewenst, kan tot op een zeker niveau ook video aan bod komen of een uitgebreide cursus flitsen. Het opzet van deze lessen is niet om fotografieles te geven (maar kan wel), maar jou de mogelijkheden van jouw eigen camera te leren gebruiken (bijvoorbeeld alle mogelijke autofocus (AF) mogelijkheden en hoe deze te gebruiken in de praktijk, hoe efficiënt en sneller te fotograferen zonder dat je de M-stand noodzakelijk moet gebruiken, etc.). We bieden enkel individuele lessen aan (zie verder onder foto).

Wij delen en leggen ook onze eigen camera-instellingen uitgebreid uit, die reeds door vele fotografen werden overgenomen en als handig & logisch worden bestempeld. De cursussen gaan door in Schilde, nabij Antwerpen.

Voor wie is deze Sony Alpha cursus bedoeld?

Je bent in het bezit van een Sony Alpha camera uit onderstaande modellijst en je beheerst de basistechnieken van fotografie zoals ISO, sluitertijd en diafragma.

Voor volgende cameramodellen kan je bij ons terecht voor een training:

 • Sony A7c
 • Sony A7III (Sony A7M3) (enkel nog tot en met maart 2022)
 • Sony A7IV (Sony A7M4)
 • Sony A7RIV (Sony A7RM4)
 • Sony A9
 • Sony A9II (Sony A9M2)
 • Sony A1

 A7_00444-resize 1920

Welke trainingsmogelijkheid bestaat er?

-Individuele Sony Alpha les (75 euro/uur)

Een intensieve één-op-één sessie.

 • Wij raden aan 2,5 uren te boeken voor de eerste sessie, tijdens deze sessie doorlopen we uitgebreid de belangrijkste menu-items en functies van de camera, met veel nadruk op de autofocus mogelijkheden van de camera en veel ‘tips & tricks’ die je elders niet snel zal vinden. We personaliseren samen elke knop van de camera, zodat je de belangrijkste functies van de camera binnen vingerbereik hebt.
 • Tijdens een optionele volgende sessie kan een uur volstaan om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten en bepaalde zaken op te frissen.

Wat breng jij mee:

 • Je camera en minstens 1 lens
 • Geheugenkaart en opgeladen batterij(en)

De kostprijs voor een privéles bedraagt 75 euro/uur en gaat door in Schilde, nabij Antwerpen.

Het verschuldigde bedrag dient per overschrijving overgemaakt te worden tenminste 3 dagen voor aanvang van de cursus. Deze overschrijving is de bevestiging van de boeking. Kan omwille van ziekte of overmacht de geplande cursus niet door gaan, dan zijn we gewoon flexibel en wordt in overleg een nieuwe datum vastgelegd. Geboekte lessen worden echter niet terugbetaald.

Bij vragen over de trainingen, contacteer ons!

A7_02573 resize

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: