Veelgestelde vragen

Er zijn zoveel huwelijksfotografen om uit te kiezen, wat is jullie troef?
Wij zijn een koppel dat graag alles samen doet en dat geldt ook voor huwelijksfotografie. Wij komen steevast met 2 en dat heeft als voordeel dat we niet alleen het huwelijk vanuit 2 verschillende standpunten bekijken, maar ook dat bij het klaarmaken ’s morgens eentje bij de bruidegom kan zijn en eentje bij de bruid. Achteraf levert dat leuke beelden op als de bruidegom wat zit te ontbijten en de krant te lezen terwijl de bruid in volle spanning bij de kapper zit. :-)

Met twee komen heeft ook als voordeel dat we minder nadrukkelijk in het beeld van anderen moeten lopen, bijvoorbeeld tijdens de ceremonie. Bijvoorbeeld tijdens de receptie gaat een fotograaf mensen fotograferen, terwijl de andere zich bezig houdt met het uitgebreid fotograferen van de ringen.

LRM_EXPORT_20171119_214937

Er wordt vaak terecht opgemerkt dat de fotograaf de foto’s maakt, maar goed materiaal is onontbeerlijk. We werken met 2 topcamera’s met toplenzen van de nieuwste generatie. Een ander belangrijk voordeel van modern materiaal is de mogelijkheid om bv. tijdens ceremonies volledig ‘geluidloos’ te fotograferen zonder -soms vervelend- geklik.

We zijn overtuigd, maar we willen graag weten of het klikt op persoonlijk vlak. Kunnen we eens afspreken?
Wij spreken -volledig vrijblijvend- met plezier eens af! Jullie zijn welkom in Schilde voor een kennismakingsgesprek!

We willen jullie graag als fotografen op onze trouw, hoe moet het nu verder?
Stuur ons een mailtje (tabblad ‘contact’). Eerst starten we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarbij we vooral luisteren naar jullie verhaal en wensen en of het klikt op persoonlijk vlak. We weten zelf als geen ander waar het om draait op zo’n dag!

Ongeveer een maand tot 2 weken voor jullie huwelijksdatum spreken we opnieuw af om de precieze dagplanning te overlopen, eventuele parkeertickets in ontvangst te nemen, etc. Uiteraard zien we jullie dan op de dag van de trouw.

Afhankelijk van jullie wensen bekijken we alle (of een selectie) foto’s samen en ontvangen jullie een USB-stick met alle foto’s zonder watermerk in hoge resolutie. Uiteraard kunnen we jullie de foto’s online verzenden of het USB-stickje per post opsturen zodat jullie in alle rust de foto’s kunnen bekijken.

Wat is inbegrepen in jullie prijs?
Wat we heel belangrijk vinden, is dat we op voorhand een prijs afspreken en dat het daarbij blijft. Natuurlijk zijn nog wijzigingen mogelijk achteraf van jullie zijde, alles blijft bespreekbaar. We werken met een totale dagprijs voor een huwelijk (gemiddeld 14-18 uren aanwezigheid), ongeacht er bepaalde delen wel of niet aanwezig zijn. Is het een goed gevulde dag, of een ontspannen dag, voor ons maakt het niet uit. Van ’s morgens vroeg (ten vroegste 8u) tot enkele uurtjes na middernacht, we zijn flexibel en de prijs blijft vast. Heb je een erg afwijkende dagplanning (bv. start huwelijk na 14u), mail ons gerust voor een persoonlijke offerte.

Hoe ontvangen wij onze foto’s?
In principe bezorgen we alle foto’s ontwikkeld en bewerkt in hoge resolutie en in een web-vriendelijke versie op een USB-stick. De meeste jonge koppels verkiezen het om zelf een album te maken, maar kunnen dat wel voor jullie doen (af te spreken meerprijs). Een boek maken kan in zeer veel verschillende stijlen en prijzen . Sommige boeken kunnen enkel door professionals samengesteld worden (bv. https://www.qtalbums.com/).

Hoeveel foto’s ontvangen we?
Dat hangt voor het grootste gedeelte af van wat we die dag mogen fotograferen. Maar reken op gemiddeld 800-1100 afgewerkte foto’s voor een volledige trouw. Standaard worden de foto’s in kleur afgeleverd, met een deel van deze foto’s ook in zwart-wit. Een klein deel van de foto’s wordt ook exclusief in zwart-wit afgeleverd als extraatje, wanneer de foto in kleur geen meerwaarde biedt.

Rekenen we jullie mee voor het eten?
Dat bepalen jullie volledig zelf. Het is wel handig als we een plekje in de zaal hebben om alles wat in het oog te houden.

Fotograferen jullie in RAW?
Ja, elke huwelijksfotograaf werkt in principe in RAW. RAW kan je beschouwen als een digitaal negatiefje: het is op zich geen foto maar wordt pas een (jpeg)foto nadat het via computersoftware bewerkt wordt. Dat gaat bv. over foto-effecten, kleur, helderheid, contrast, scherpte, etc. Het grootste werk voor de fotograaf begint dus pas na de trouwdag. Mooi nabewerken is eens zo belangrijk als de foto nemen. In onderstaand voorbeeld zie je hoe de foto door de camera wordt genomen en er na bewerking uitziet.

De inhoud van een foto wordt door de fotograaf bepaald, maar de camera is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de RAW-foto. We vernieuwen heel regelmatig onze camera’s en lenzen en werken steeds met topmateriaal.

DSC01447-2 resize.jpg

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: